Политика на приватност

Во Асторија сме посветени на заштита и зачувување на вашата приватност при посета на нашата веб-страница или електронски комуникација со нас. Нашата политика за приватност е обезбедена и одобрена од страна на давателот на политики за приватност на веб-страни, LegalCentre.co.uk. Оваа политика за приватност, заедно со нашите услови за користење, дава објаснување за тоа што се случува со личните податоци што ни ги давате, или што ги собираме од вас.

Во работењето на нашата веб-страница, можеме да ги собереме и обработиме следниве податоци за вас:

  • Детали за вашите посети на нашата веб-страница и ресурсите до кои пристапувате, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, податоци за сообраќајот, податоци за локацијата, веб-блогови и други податоци за комуникација.
  • Информации што ги давате со пополнување на формулари на нашата веб-страница, како на пример кога сте се регистрирале за информации или купувате.
  • Информации кои ни се дадени кога комуницирате со нас од која било причина.

 

Употреба на колачиња

Повремено, можеме да собереме информации за вашиот компјутер за нашите услуги и да им обезбедиме статистички информации во врска со користењето на нашата веб-страница на нашите рекламни.
Ваквите информации нема да ве идентификуваат лично, тоа се статистички податоци за нашите посетители и нивната употреба на нашата страница. Овие статистички податоци не идентификуваат какви било лични детали.
Слично на горенаведеното, можеме да собереме информации за вашата општа употреба на Интернет со помош на колачиња. Таму каде што се користат, овие колачиња автоматски се преземаат на вашиот компјутер. Овие колачиња се зачувана на дискот на вашиот компјутер бидејќи колачињата содржат информации што се префрлени на хард дискот на вашиот компјутер. Тие ни помагаат да ја подобриме нашата веб-страница и услугата што ви ја нудиме.

Сите компјутери имаат можност да ги одбиваат колачињата. Ова може да се направи со активирање на поставката на вашиот прелистувач што ви овозможува да ги одбиете колачињата. Забележете дека доколку изберете да одбиете колачиња, можеби нема да можете да пристапите до одредени делови на нашата веб-страница.

Нашите рекламни партнери може исто така да користат колачиња, над кои немаме контрола. Таквите колачиња (доколку се користат) ќе бидат преземени откако ќе кликнете на огласи на нашата веб-страница.

 

Користење на вашите информации

Информациите што ги собираме и чуваме во врска со вас првенствено се користат за да ни овозможат да ги обезбедиме нашите услуги за вас. Покрај тоа, можеме да ги користиме информациите за следниве цели:

  • Да ви обезбедиме информации побарани од нас, во врска со нашите производи или услуги. Да се ​​обезбедат информации за други производи за кои сметаме дека може да бидат интересни за вас, каде што сте се согласиле да добиете вакви информации.
  • Да ги исполниме нашите договорни обврски кон вас.
  • Да ве известам за какви било промени на нашата веб-страница, како што се подобрувања или промени во услугата / производот, што можат да влијаат на нашата услуга.

Ако сте постоечки клиент, ние може да ве контактираме со информации за стоки и услуги слични на оние што биле предмет на претходна продажба за вас.

Понатаму, ние може да ги користиме вашите податоци или да им дозволиме на избраните трети страни да ги користат вашите податоци, за да ви бидат обезбедени информации за неповрзани добра и услуги за кои сметаме дека може да бидат од интерес за вас. Ние или тие може да ве контактираме во врска со овие добра и услуги со кој било метод што сте се согласиле во моментот кога сте биле собрани вашите информации.

Ако сте нов клиент, ние ќе ве контактираме самите или ќе дозволиме трети страни да ве контактираат само кога сте дале согласност и само со тие средства за кои сте дале согласност.

Ако не сакате ние да ги користиме вашите податоци за наши или трети страни, ќе имате можност да ја повлечете вашата согласност за ова кога ќе ги доставите вашите детали за нас за формата на која ги собираме вашите податоци.

Ве молиме, ве советуваме дека не ги откриваме информациите за препознатливи лица на нашите реклами, но може, во прилика, да им обезбедиме збирни статистички информации за нашите посетители.

 

Складирање на лични податоци

Може да пренесеме податоци што ги собираме од вас на локации надвор од Европската економска област за обработка и складирање. Исто така, може да биде обработено од персоналот кој работи надвор од Европската економска зона, кои работат за нас или за некој од нашите добавувачи. На пример, таков персонал можеби е ангажиран во обработката и склучувањето на вашата нарачка, обработката на деталите за вашата исплата и давањето услуги за поддршка. Со доставување на вашите лични податоци, вие се согласувате на овој трансфер, чување или обработка. Ние ќе ги преземеме сите разумни чекори за да се осигураме дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност.

Податоците што ни се дадени се чуваат на нашите безбедни сервери. Детали поврзани со какви било трансакции внесени на нашата страница, ќе бидат шифрирани за да се обезбеди нејзината безбедност.

Преносот на информации преку Интернет не е целосно безбеден и затоа не можеме да ја гарантираме безбедноста на податоците што ни се испраќаат по електронски пат, а пренесувањето на таквите податоци е затоа целосно на ваш сопствен ризик. Онаму каде ви дадовме лозинка (или каде сте одбрале) лозинка за да можете да пристапите до одредени делови од нашата страница, вие сте одговорни за чување на оваа лозинка доверлива.

 

Откривање на вашите информации

Онаму каде што е применливо, можеме да ги откриеме вашите лични информации на кој било член на нашата група. Ова ги вклучува, каде што е применливо, нашите подружници, нашата холдинг-компанија и нејзините други подружници.
Може да ги откриеме и вашите лични информации на трети страни:

  • Онаму каде што продаваме која било или целата наша деловна активност и / или нашите средства на трета страна.
  • Онаму каде што сме законски обврзани да ги откриеме вашите информации.
  • Да се ​​помогне во заштитата од измама и да се минимизира кредитниот ризик.

 

Врски кон трети страни

Вие може да најдете линкови до веб-страници на трети страни на нашата веб-страница. Овие веб-страници треба да имаат свои полиси за приватност што треба да ги проверите. Ние не прифаќаме никаква одговорност или одговорност за нивната политика, со оглед на тоа што немаме никаква контрола врз нив.

 

Пристап до информации

Актот за заштита на податоците 1998 ви дава право да пристапите до информациите што ги имаме за вас. Имајте на ум дека секое барање за пристап може да подлежи на плаќање на надоместок од 10 фунти што ги покрива нашите трошоци за да ви ги обезбедиме бараните информации. Доколку сакате да добиете детали што ги имаме за вас, контактирајте не користејќи ги деталите за контакт подолу.

 

Контактирај со нас

Ние ги очекуваме сите прашања, коментари или барања што може да ги имате во врска со оваа Политика за приватност. Ве молиме, не двоумете се да не контактирате на +389 2 3110 566 или преку е-пошта astoria@realestate.com.mk .

Овој вебсајт користи колачиња за да го подобри вашето искуство додека го користите. Дел од колачињата се категоризирани како неопходни и тие се складираат во вашиот прелистувач бидејќи се неопходни за основното функционирање на веб страната.
Исто така, користиме колачиња од трети лица кои ни помагаат да анализираме и разбереме како се користи веб страната и за складирање на вашите преференци и да ви обезбедиме содржина која е битна за вас.
Овие колачиња се складираат во вашиот прелистувач само со ваша согласност.