Код: 24703
Локација: Bardovci
Вид на оглас: Продава
Вид на имот: Куќа
500000 евра
Куќата од 322m2 на земјиште од 404м2 и претставува уникатно и модерно урбанистичко решение кое
концептуално е поделено на три нивоа во кои се разделени интимниот дел
составен од една мастер спална соба ,со сопствена бања и
американски плакар-соба, две детски соби,ориентирани кон мирниот дел со
поглед кон дворот како и дополнителна бања .
На приземното ниво има директен пристап кон дворното место и летниот
дневен простор преку широки стаклени портали со отвор од 3 м. , дефиниран е
голем дневен престој обложен со уникатни италијански плочки, камин и
библиотека како и простор за трпезарија кој води кон кујната и утилити собата каде е поставен лифт за храна кој води кон најгорното ниво на куќата.
Дневната соба се загрева со подно греење базирано на топлинска пумпа вода
воздух кое функционира исклучително брзо и добро заради тенките подни плочки
од 3 мм. и истата е надополнета со фенкојлер за ладење и дополнително загревање
на просторот. Дневната соба има сопствен тоалет за потребите на долниот дел од
куќата. Во утилити соба со машини за перење и сушење алишта.
Третото ниво претставува простор за релаксација составен од голема
просторија со тераса (±70 m2) со отворен 360° прекрасен поглед. Во
истиот се наоѓа мала кујна како помош за полесно функционирање на горниот кат.
Тука завршува и лифтот на кујната од приземното ниво.
Куќата располага со низа поволности како соларно греење, сопствено греење
и ладење со фенкојлери и собни панели кои истовремено радијаторски грејат а по
потреба стануваат фенкојлери, подно греење, лифт за храна, летна кујна со скара,
видео надзор, алармен и против пожарен систем како и хортикултурно уредено
двoрно место оградено и со паркинг простор на располагање за три возила.
Наводнувањето и осветлувањето на дворните површини е комплетно
автоматизирано.
Специфика на куќата се големите отворени корисни површини како што е
терасата на најгорниот кат ±70 м2 ( спремна за поставување на кровно џакузи )
од каде доминира прекрасниот поглед на градот, Водно, Матка и Љуботен ). На
истата има дел од стаклена ограда која помага во уживањето во погледот.
Терасата над приземното ниво (± 80м2 ) кое е покриено со земја и уредено како
зелен кров што значително помага во изолацијата на дневниот простор. Летниот
дневен простор ( ±60 м2 ) кој се наоѓа на приземното ниво веднаш под второто
ниво каде се наоѓаат спалните соби, со природен контакт кон терпезаријата од
приземното ниво и кон отворена летна кујна и директен пристап на зелената
површина од дворот идеален за
живот на отворено ( заштитен од
сонце и врнежи.
Детали
322 m2
404 m2
70 m2
3
5
4
4
Сопствено
2015
Поволности
Клима
Агент
Лидија Смилкова
Телефон
+38971244331
Мобилен телефон
071/244331
Email
Lidija@realestate.com.mk
Галерија

Слични

Bardovci
19.10.2017
Изнајмува
Куќа
Големина: 260 m2
Соби: 6
Bardovci
11.08.2021
Продава
Куќа
Големина: 878 m2
Соби: 8
Bardovci
08.06.2016
Изнајмува
Куќа
Големина: 720 m2
Соби: 6
Bardovci
14.09.2020
Изнајмува
Куќа
Големина: 240 m2
Соби: 5